carrièreverhalen

Er is altijd werk binnen de groep. De zaken gaan volgens mij goed. Je wordt correct en tijdig betaald. En je inzet wordt altijd opgemerkt. Dus je bent hier gerust.

Hans Van De Voorde
Bediening – Het Cordaat

“Ik zit al decennia in de horecasector. Begin jaren ’00 startte ik in The Century. Meer dan 10 jaar later, voelde ik dat het tijd was voor iets anders. Ik werd zelfstandige en baatte De Volksmacht in Houthalen voor een vijftal jaar uit. Toch besloot ik enkele jaren geleden weer als werknemer aan de slag te gaan en opnieuw bij C-Group te solliciteren. Nu werk ik bij Het Cordaat in de bediening. Waarom die stap? Ik ben in een levensfase gekomen dat ik mezelf niet zo nodig meer hoef te bewijzen. Ik wil geen verantwoordelijke functie meer. Daar gaat te veel stress mee gepaard. Ik heb nog kleine kinderen thuis, en wil dus vooral met hen voldoende tijd spenderen. Bij C-Group is mijn work-lifebalans top. Het blijft horeca, dus je werkt niet 9-to-5, maar om de twee dagen heb je twee dagen vrij. Dat vind ik super. Het is voor mij ook een fijne gedachte dat ik me geen zorgen moet maken over werkzekerheid.

Er is altijd werk binnen de groep. De zaken gaan volgens mij goed. Je wordt correct en tijdig betaald. En je inzet wordt altijd opgemerkt. Dus je bent hier gerust. Bovendien – al is dat voor mij nu niet echt van toepassing – is werken bij C-Group ook een slimme zet als je graag afwisseling hebt in je horecacarrière. Je kan werken in de taverne van het ziekenhuis, in een stijlvol restaurant, in een toffe brasserie, … Het is allemaal mogelijk!”

Shauny Wuyts
Zaalverantwoordelijke – Maison Mathis

“Jarenlang werkte ik op de Grote Markt in Hasselt. Toen ik het gevoel had dat ik daar uitgekeken was op mijn job, solliciteerde ik bij C-Group. Zo startte ik in 2017 bij Bar Bouffe in Genk. Na een tijdje kreeg ik de kans om er zaalverantwoordelijke te worden. En wat later – toen ik daar alles geleerd had wat ik kon leren – kon ik overstappen naar Maison Mathis, met dezelfde functie maar in een grotere zaak, in een andere ambiance. Dat vind ik zo leuk aan werken bij C-Group: je kan altijd een nieuwe uitdaging aangaan, want er zijn zoveel mogelijkheden binnen de groep. Als je het idee hebt dat je verhaal er in één zaak opzit, kan je altijd praten met de leidinggevenden om een switch te maken. En als je liever een carrière lang hetzelfde werk doet, kan dat ook perfect. Mijn ambitie bij C-Group? Zo ver mogelijk doorgroeien. Momenteel ben ik nog niet uitgeleerd in mijn huidige functie. Maar binnen 3 à 5 jaar hoop ik manager van de zaak te worden.

Mijn job is erg gevarieerd. Ik stel de planningen op, doe de sollicitatiegesprekken, delegeer het werk én spring bij waar nodig. Of dat nu aan de bar of in de bediening is. We werken telkens twee dagen en hebben dan twee dagen verlof. En elke maand hebben we één weekend volledig vrij, werken we twee weekends één dag en één weekend elke dag. Dat is volgens mij uniek in de horecasector. Je kan bij C-Group echt wel een actief sociaal leven behouden en een goede work-lifebalans hebben. Ja, het is hard werken. Maar je krijgt er wat voor: appreciatie, flexibiliteit en een goed loon.”

Dat vind ik zo leuk aan werken bij C-Group: je kan altijd een nieuwe uitdaging aangaan, want er zijn zoveel mogelijkheden binnen de groep. Als je het idee hebt dat je verhaal er in één zaak opzit, kan je altijd praten met de leidinggevenden om een switch te maken.

Mijn job is bijzonder gevarieerd: e-mails beantwoorden, feesten bespreken, de kassa bemannen, opdienen, zelfs broodjes beleggen, … Ik ben voor mijn teams niet enkel de baas, maar ook een collega én een luisterend oor.

Peter Delanoy
General Manager – Het Cordaat

“Vijf jaar geleden besloot ik een carrièreswitch te maken. Ik had jarenlang in de logistieke sector gewerkt en voelde dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik contacteerde de C-Group en inmiddels ben ik General Manager van de Corda-site en dus verantwoordelijk voor vier horecazaken. Mijn job is bijzonder gevarieerd: e-mails beantwoorden, feesten bespreken, de kassa bemannen, opdienen, zelfs broodjes beleggen, … Ik ben voor mijn teams niet enkel de baas, maar ook een collega én een luisterend oor. People management vind ik namelijk essentieel in mijn job. Het is niet enkel de bedoeling dat ikzelf mijn werk graag doe, maar ook dat iedereen rondom me zich goed voelt op de werkvloer.

De toekomst? Ik ben al leidinggevende, dus wat dat betreft zit ik aan het plafond. Maar er komen binnen de C-Group vast nog veel interessante dingen op mijn pad. Er zijn altijd wel nieuwe ideeën, nieuwe zaken, en daar word ik bij betrokken. Ik richtte ook C-Academy mee op, daar werk ik dus ook graag aan mee. We geven mensen zonder horecaervaring een basisvorming en mensen mét ervaring een opfrissing en inzicht in onze werkwijze en waarden. Dat is volgens mij een van de troeven van de C-Group, naast de aangename sfeer en de doorgroeimogelijkheden. Je kan binnen de groep namelijk altijd veranderen van locatie en hoger mikken. Het is voor ons van belang dat alle medewerkers tevreden zijn en blijven want liefst houden we ze hun leven lang aan boord.”

Karen Boedt
Winkelmanager – Terland

“Zowat een jaar geleden startte ik bij TerLand en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik woonde in Oostende en wilde al langer naar Limburg verhuizen, voor de liefde, maar ik wou eerst werkzekerheid. Ik zocht specifiek in de horeca, omdat ik er ervaring in had. Ik heb namelijk 10 jaar in Center Parcs De Haan gewerkt. Toen ik hoorde van TerLand, vroeg ik meteen aan Center Parcs of er geen jobs waren. Maar ze vertelden me dat de uitbating door C-Group verliep. Dus solliciteerde ik. Meteen kreeg ik de kans om als manager te beginnen in de winkel van TerLand. Natuurlijk hapte ik snel toe. De job én de werkomgeving zijn super. Het was een hele stap voor mij om mijn leven zo te verplaatsen naar de andere kant van het land. Maar ik werd hier met open armen ontvangen. Ik krijg ook de vrijheid om de winkel te managen zoals ik dat wil en werk met een team van professionele, lieve mensen. Hier komen werken voelt niet als een opdracht. Ik kijk er elke dag weer naar uit.

Ik apprecieer het wel dat C-Group rekening houdt met je wensen en ambities. Je voelt je geen nummertje. We kunnen flexibel en met glijdende uren werken. Ik stel zelf de uurroosters op voor het winkelteam. Het vertrouwen en het begrip binnen de groep is groot. Ik gaf van bij het begin ook aan dat ik graag wilde groeien binnen het bedrijf en ik weet dat daar naar geluisterd wordt. Over het loon, de voorwaarden en de werkzekerheid ben ik ook bijzonder tevreden. Dat is belangrijk, maar eerlijk gezegd: ik ben iemand die mijn job met hart en ziel doet en dat mijn inzet geapprecieerd wordt. Dat is bij C-Group absoluut het geval. En dat vind ik nog altijd net wat belangrijker dan het geld dat er tegenover staat.”

Over het loon, de voorwaarden en de werkzekerheid ben ik ook bijzonder tevreden. Dat is belangrijk, maar eerlijk gezegd: ik ben iemand die mijn job met hart en ziel doet en dat mijn inzet geapprecieerd wordt. Dat is bij C-Group absoluut het geval. En dat vind ik nog altijd net wat belangrijker dan het geld dat er tegenover staat.

Koken was mijn hobby, dus ik ben ontzettend blij dat ik er mijn job van heb gemaakt. Bovendien heb ik toffe collega’s, is de werksfeer top én kan ik zelf kiezen hoeveel uren ik werk. Naast mijn vaste job, neem ik namelijk nog wat extra uren aan in Maison Mathis, The Century, …

Patrick Mpunga
Souschef – Het Cordaat

“In februari 2015 startte ik bij Corda Bar. Ik begon als afwasser maar al na enkele maanden mocht ik in de keuken helpen. Toen in 2019 Het Cordaat opende, vroegen ze me voor het keukenteam. Dat beviel me wel, want voor mij was het weer een stapje vooruit: van een brasseriekeuken naar een verfijnd restaurant. Ik werkte me intussen op tot souschef en voel me helemaal thuis in het Cordaat. Het is een chique, mooi ingerichte zaak met een knappe open keuken. Ja, ik ben best trots dat ik er werk. Of ik altijd droomde van een horecajob? Niet per se. Maar koken was wel mijn hobby, dus ik ben ontzettend blij dat ik er mijn job van heb gemaakt. Bovendien heb ik toffe collega’s, is de werksfeer top én kan ik zelf kiezen hoeveel uren ik werk. Naast mijn vaste job, neem ik namelijk nog wat extra uren aan in Maison Mathis, The Century, …

Werken voor een grote groep heeft zeker voordelen. We worden begeleid. We krijgen kansen. We helpen elkaar. We overleggen altijd over de werkuren en -dagen om zoveel mogelijk aan ieders wensen te voldoen. En we krijgen een goed loon, altijd netjes op tijd uitbetaald. Ik vind het trouwens een slimme zet van C-Group om C-Academy te starten. Zo krijgen mensen zonder ervaring of opleiding een basisvorming en kunnen ze een carrière uitbouwen binnen C-Group. Hier zit je immers goed: er is altijd werk genoeg, je kan ervaring opdoen en je hebt een toekomstperspectief. Ik wil de bazen nogmaals bedanken: zij doen echt alles wat ze kunnen voor ons!”